Wij zijn Mur

Mur Conditioning

Mur Conditioning is een Utrechts familiebedrijf dat is opgericht in 1969.
In 1995 heeft Patrick Mur de aandelen overgenomen van zijn vader Evert Mur.
Het bedrijf had toen vier monteurs in vaste dienst. Inmiddels telt het bedrijf ruim 75 medewerkers. Ook het scala aan werkzaamheden is sterk uitgebreid.

In het begin was de import van koelmeubelen de belangrijkste bedrijfstak. Dit is nu uitgegroeid naar zeer complexe CO2 installaties voor supermarkten en grote VRF installaties voor klimaatbeheersing in hotels met honderden kamers. Aangevuld met een 24×7 servicedienst is Mur Conditioning de ideale partner voor uw koeltechnische- of klimaat vraagstuk.

Wat wij doen

Wij leveren oplossingen op het gebied van klimaatbeheersing zoals airconditioning met warmtepomp in hotels, kantoren, winkels en overige gebouwen. Daarnaast leveren wij koeltechnische installaties, zoals centrale CO2 installaties voor supermarkten compleet met warmte terugwinning.

Wat wij bieden

Wij doen wat wij beloven. Wij leveren kwaliteit tegen scherpe prijzen. Onze gespecialiseerde medewerkers staan indien gewenst 24 uur per dag / 7 dagen per week tot uw beschikking.

VCA

Veiligheid, gezondheid en milieu zijn zeer belangrijke aandachtspunten. Met het halen van een VCA-certificaat wordt dit nog eens extra benadrukt.

Ook worden werkzaamheden in toenemende mate uitbesteed aan aannemers. Hierdoor neemt de invloed van deze aannemers op VGM sterk toe. Selectie van goede aannemers middels VCA-certificering is daarom cruciaal bij het in stand houden of verbeteren van het niveau van veiligheid, gezondheid en milieu.

ISO9001

Het ISO 9001 kwaliteitsmanagementsysteem zorgt ervoor dat wij voortdurend de kwaliteit van onze activiteiten beheren en bewaken. ISO 9001 is wereldwijd de meest erkende norm op het gebied van kwaliteitsmanagement en beschrijft de manieren om op consistente wijze prestaties en diensten te leveren en te benchmarken. Met ISO 9001 kunnen wij processen realiseren waardoor wij op alle niveaus onze werkwijze verbeteren.

F-gassen

Bedrijven die werkzaamheden verrichten aan koelinstallaties met chemische koudemiddelen, dienen hiervoor gecertificeerd te zijn. De traditionele nationale STEK-erkenning is per 1 juli 2011 vervallen. Vanaf deze datum is een F-gassen bedrijfscertificaat wettelijk verplicht. Als een bedrijf niet beschikt over een geldig F-gassen certificaat, dan mogen geen (H)(C)FK handelingen worden verricht aan koelinstallaties. Mur Conditioning beschikt over dit F-gassen certificaat.

PED

Nieuwe drukvaten, leidingen of installaties met een toelaatbare druk van meer dan 0,5 bar dienen te voldoen aan de eisen van de Europese Richtlijn drukapparatuur PED (2014/68/EU). PED staat voor Pressure Equipment Directive. Deze richtlijn is van toepassing op het ontwerp, de fabricage, eindcontrole van individuele drukapparatuur en geïntegreerde samenstellen en druksystemen. Mur Conditioning is PED gecertificeerd voor categorie I, II, III en IV.