Betrouwbaar en innovatief sinds 1969

Met meer dan 70 vaste medewerkers zet MUR Conditioning zich dagelijks in om onze klanten te voorzien van nieuwe installaties en de best mogelijke service en onderhoud. Sinds onze oprichting in 1969 zijn wij uitgegroeid tot een allround koelinstallatiebedrijf, gespecialiseerd in het leveren van totaaloplossingen die kosten minimaliseren en efficiëntie maximaliseren.

Ons service team is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar op (030) 248 30 10

Een echt Utrechts familiebedrijf,
gespecialiseerd in koel- en klimaattechniek. 

Met onze ruim 70 vaste medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor onze klanten. Dit doen we niet alleen door hen van nieuwe installaties te voorzien, maar ook door service & onderhoud aan deze installaties te verlenen. Wij zijn sinds de start in 1969 inmiddels uitgegroeid tot een allround koelinstallatie-bedrijf en ervaren in het leveren van totaaloplossingen. Door deze totaalaanpak worden de kosten geminimaliseerd. Omdat de diverse technische installaties perfect op elkaar aansluiten en zo efficiënt mogelijk worden ingezet, bespaart u op operationele kosten. Bijvoorbeeld door het gebruik van milieuvriendelijke en veilige koudemiddelen die energiebesparing opleveren. 

Waar wij voor staan? 
Eerlijk zaken doen en een goede band opbouwen met onze opdrachtgevers. Wij gaan voor kwaliteit en leggen de lat hoog, elke dag weer. Dit zie je terug in onze ambities. Wij willen niet alleen goed, maar de beste zijn; een partij waar je op kunt bouwen. Alles moet kloppen; van installatie, medewerker, wagenpark, automatisering, service, onderhoud, tot kantoor. Het zit achter de schermen goed in elkaar. We zijn gestructureerd en georganiseerd. Zo blijven we de klant bedienen met de nieuwste koel- en klimaattechnieken en de beste service. Niet alleen in de Randstad, maar door heel Nederland en deels in de grensstreek van Duitsland.  

Onze naam staat inmiddels bekend in de markt voor de kennis, kwaliteit, de juiste (rechtdoorzee) mentaliteit en de korte lijnen waardoor we snel kunnen schakelen. Alle aspecten waar onze opdrachtgevers ons voor waarderen. Geen vraag is ons te gek en we denken graag met u mee. 

Onze slogan is dan ook niet voor niks: 

Ja, is ons antwoord. 
Wat is uw vraag?”.

“Ruimte voor een belangrijke klant review. Een quote of iets dergelijks van iemand die heel blij is met jullie service.”

Klantnaam (Bedrijf X)

// Historie

Sinds 1969 uw specialist voor al het koeltechnische instalaties

Mur Conditioning is door Dhr. Evert Bernardus Mur opgericht in 1969 onder de naam ‘Koeltechnisch Buro Mur bv. Aanvankelijk leverde Koeltechnisch Buro Mur bv alleen de koel- en vriesmeubels, maar steeds vaker kwam ook de vraag: “Kunnen jullie niet ook de koeltechnische installatie voor ons regelen?”. Het werd daarom tijd voor verdere uitbreiding.

Koeltechnisch Buro Mur bv ging ook de installaties leveren. Een logisch gevolg hiervan is geweest dat we de daarbij behorende service in huis hadden en deze de klant konden aanbieden. De eerste monteur was een feit en kwam in dienst. Klanten konden bij Mur sindsdien terecht voor een totaaloplossing in koeltechniek. 

Een echt Utrechts familiebedrijf, gespecialiseerd in koel- en klimaattechniek. ​

Overname door zoon Mur

In 1995 kocht de zoon van Evert, Patrick, de aandelen over van zijn ouders. Sinds dat moment is de organisatie flink gegroeid. Op het moment van de overname telde Koeltechnisch BuroMur bv acht medewerkers. Dit zijn er vandaag de dag +/- 70. Destijds stonden ze aan de vooravond van de omschakeling van mechanische regeltechniek naar elektronische regeltechniek. Het doorvoeren hiervan in de traditionele koeltechniek vergde veel kennis en durf. Altijd vooruit blijven kijken met een blik op de toekomst.

 

Nieuwe naam

In 2008 is het bedrijf verhuisd naar de huidige locatie in Utrecht en is de naam aangepast naar Mur Conditioning. In het begin was de import van koelmeubelen de belangrijkste bedrijfstak. Dit is nu uitgegroeid naar zeer complexe CO2 installaties voor supermarkten en grote VRF installaties voor klimaatbeheersing in hotels met honderden kamers. Aangevuld met een 24×7 servicedienst is Mur Conditioning de ideale partner voor uw koel- of klimaat technische vraagstukken.

Onderdeel van VDK Groep

In 2022 zijn de aandelen van Mur Conditioning verkocht aan VDK Groep. Naast onze werkzaamheden kunt u bij de VDK Groep terecht voor al uw energievraagstukken, installatiewerkzaamheden, elektrawerkzaamheden, beveiligingstechniek, schilderwerk en projectinrichting.

Nieuwe directie

Sinds 2023 wordt het bedrijf aangestuurd door een (deels) nieuwe directie. Technisch Directeur Tom Dorland is al sinds 1999 een belangrijke kracht in de organisatie. Dylan Ravestein is sinds 2018 werkzaam voor Mur Conditioning en is sinds 2023 als Operationeel Directeur onderdeel van het directieteam. Onder deze nieuwe, maar tegelijkertijd ook vertrouwde, leiding zal het bedrijf zich de komende jaren focussen op de doorontwikkeling van zowel onze dienstverlening als de achterliggende bedrijfsprocessen, met uiteraard het behoud van de hoge kwaliteit die onze klanten van ons gewend zijn. Maar nog belangrijker; we kijken uit naar het verder versterken, uitbouwen en behouden van onze gewaardeerde vaste klanten, opdrachtgevers en andere samenwerkingsverbanden, evenals de kennismaking met nieuwe relaties. 

Certificeringen

Mur Conditioning heeft kwaliteit en veiligheid in een hoog vaandel staan, Mur Conditioning voldoet daarom ook aan de laatste en belangrijkste eisen op het gebied van veiligheid, wetgeving en milieu. 

Mur Conditioning is gecertificeerd volgens:

VCA Gecertificeerd

VCA is een beproefd programma waarin diverse branches in de Nederlandse industrie hun kennis en ervaring op het gebied van veilig en gezond werken hebben gebundeld. Met een VCA-certificaat legt u de basis om iedere dag weer veilig en gezond aan de slag te gaan. U laat zien dat uw bedrijf veilig en gezond werken belangrijk vindt en zet uzelf neer als een deskundige en betrouwbare opdrachtnemer. Ons bedrijf en al onze monteurs zijn VCA gecertificeerd. 

 

Meer informatie over het VCA certificaat

F-Gassen certificatie | BLR100

De F-gassenverordening (EU 517/2014) geldt vanaf 1 januari 2015. De verordening is een uitwerking en aanscherping van de verplichtingen in het protocol van Kyoto over stoffen die het broeikaseffect versterken. Deze certificering  geldt voor bedrijven en personeel werkzaam aan stationaire koel-, klimaatregelings- en warmtepompapparatuur die F-gassen bevatten.
Natuurlijk voldoen wij aan de F-gassen certificering en zijn onze monteurs in het bezit van een diploma (BLR200) en ons bedrijf is BLR100 gecertificeerd.


Meer informatie over F-Gassen certificatie | BLR100

ISO 9001 certificatie | TÜV Nord 
​

De ISO 9001 norm is een internationaal erkende standaard voor kwaliteitsmanagement-systemen en geldt voor organisaties die streven naar consistentie en klanttevredenheid. De norm, gepubliceerd door de International Organization for Standardization (ISO), bevat richtlijnen en eisen voor het effectief beheren en verbeteren van kwaliteitsprocessen binnen een organisatie. Deze certificering is van toepassing op bedrijven die hun interne processen willen optimaliseren en de klanttevredenheid willen verhogen door het leveren van consistente en kwaliteitsvolle producten en diensten. Natuurlijk voldoen wij aan de ISO 9001 certificering en zijn onze processen en systemen gecertificeerd door TÜV Nord, een toonaangevende certificeringsinstantie.

 

Meer informatie over ISO 9001 certificatie | TÜV Nord

“Ruimte voor een belangrijke klant review. Een quote of iets dergelijks van iemand die heel blij is met jullie service.”

Klantnaam (Bedrijf X)

Onze klanten waar we heel trots op zijn.

Contact

Heb je een vraag of wil je meer informatie over de diensten van MUR Conditioning. Bel ons op (030) 1234 567 of stuur een bericht naar info@mur.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier.